Hoppa till innehåll

Barnskötare - Elevassistent Bas - DISTANS

Barn- och fritid

Distans, 900 poäng

Vill du arbeta med barn eller ungdomar? Den här utbildningen, som är på heltid, ska ge dig kunskaper om barn och ungas utveckling, lärande och rättigheter, samt om olika pedagogiska verksamheter. Utbildningen består av ett baspaket på 900 poäng och sedan en fördjupning på 400 poäng. Du väljer fördjupning/inriktning den sista studieperioden.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta i förskola eller inom fritidsverksamhet i grundskolan, eller annan liknande verksamhet. Du får en bred grund inom många varierande yrkesroller såsom barnskötare, elevassistent eller stödpedagog. Läroplanen för förskolan ligger som grund för många kurser.

Utbildningen passar även dig som redan arbetar inom området men saknar formell kompetens. Den ger också en bra grund om du vill vidareutbilda dig på högskola, exempelvis till förskollärare eller fritidsledare.

Betoning på möten mellan människor ger dig möjlighet att reflektera över och diskutera sociala och kulturella frågor. Utbildningens centrala delar grundar sig i samverkan, samarbete och kommunikation. 

Det är ett måste för dig att ha tillgång till dator med uppkoppling.

Utbildningen omfattar tre studieperioder. Period tre väljs inriktning till barnskötare eller elevassistent.

Förkunskapskrav

Grundskola med godkänt betyg i Svenska eller Svenska som andraspråk eller betyg i grundläggande svenska /svenska som andraspråk delsteg 4.

Ämnes-/kursplan

BFXAAN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

BFXAAN-DI

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3893606

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Beskrivning

  Distanskurs. Prov och eventuella laborationer är oftast på plats på den skola som man läser på. Kurslitteratur och ev. programvara som behövs bekostar du själv. Mer information kommer i ett välkomstmail senast en vecka innan kursstart.