Hoppa till innehåll

Studieformer

Du kan välja att studera på flera olika sätt och här följer en beskrivning av vad de olika studieformerna innebär.

Flexibel kurs

Innebär ett kursupplägg med ett eller ett par lektionstillfällen i veckan på plats i skolan/fjärrlektion. Du kan välja att delta på de lektionstillfällen som erbjuds men kursupplägget gör det även möjligt att läsa kursen helt på distans utan schemalagda lektioner. Vissa obligatoriska moment utförs i skolans lokaler. På detta sätt kan du anpassa dina studier så att det passar dig.

Distans

Innebär självstudier via lärplattformen Google classroom på webben. Du gör alla uppgifter självständigt och med stöd och återkoppling av läraren via e-post eller i lärplattformen. Prov och vissa obligatoriska moment kommer att vara på plats i skolans lokaler under dagtid. Det är bra om du har studievana och datavana eftersom du behöver kunna planera dina studier på egen hand när du läser på distans.

Klassrum

Innebär att alla elever följer en gemensam kursplanering med schemalagda lektioner eller handledning med läraren i våra lokaler under dagtid.

Fjärrundervisning

Innebär att du deltar på lektioner hemifrån via länk på din dator på dagtid eller kvällstid. Passar dig som inte kan eller vill vara fysiskt på plats i skolan.

 

Lärling

Riktar sig till dig som vill studera en yrkesutbildning och få kunskaper inom yrkesområdet under en handledares ledning på en arbetsplats. Utbildningen är på heltid och bedrivs till viss del i skolan men till största delen på en arbetsplats.